Stamhold og linjer
STU har tre stamhold og to linjer, der er delt efter vores elevers læringsforudsætninger, evner og udfordringer.
Alle stamhold og linjer har fokus på at...
- hjælpe og støtte dig, så du efter STU har mulighed for at få et job eller videreuddanne dig,
- hjælpe og støtte dig med botræning, så du på et tidspunkt kan bo i din egen lejlighed og
- give dig indsigt i, hvad et godt ungdomsliv er, hvad du kan bruge din fritid på, og hvor du kan dyrke dine interesser.
Vi underviser med udgangspunkt i dine mål
Undervisningen foregår i et roligt, struktureret miljø, hvor vi veksler mellem fællesundervisning, undervisning i mindre grupper og individuel undervisning. Ud over undervisningen på stamholdene og linjerne er der perioder med praktik og undervisning på tværs af stamhold og linjer.
Vi tager afsæt i dine læringsforudsætninger og tilrettelægger undervisningen efter de mål, som du aftaler sammen med en UU-vejleder og underviserne på STU. På den måde får du den helt rigtige undervisning, der støtter og udvikler dig fagligt, socialt og personligt.
Målene kan være faglige inden for fx dansk, matematik og samfundsfag. Det kan også handle om kontakten til offentlige myndigheder og at benytte offentlige transportmidler.
Du kan også have praktiske mål som at blive bedre til madlavning, indkøb, botræning, dyrke idræt, gå til fitness. Og du vil i løbet af de tre år få mulighed for at komme i praktikker.
Det vigtigste er, at målene og undervisningen giver mening og passer til dig og samtidig øger dine muligheder for, at du på et tidspunkt kan få et job eller videreuddanne dig på fx Erhvervsgrunduddannelse (EGU).
Der er fokus på at forberede dig til et så selvstændigt voksenlivet som muligt.
Undervisningens fire dele
Undervisningen veksler mellem fællesundervisning, undervisning i mindre grupper og eneundervisning. Der tages udgangspunkt i ...
- almen dannende undervisning
- specifik undervisning målrettet dig
- individuel vejledning
- praktik
Den almen dannende undervisning udvikler dig socialt og personligt. Vi understøtter din udvikling af fx selvtillid, selvstændighed, personlig fremtræden, sociale forståelse, samarbejdsevner, tolerance og respekt for andre. Du vil desuden få ADL undervisning der er en forkortelse af almindelig daglig levevis. Det vil sige at undervisningen er baseret på at klare daglige aktiviteter i hjemmet, på arbejdet og i fritiden.
Den specifikke målrettede undervisning understøtter dine interesser, evner og færdigheder og kan tage udgangspunkt i fagene dansk, matematik, engelsk. Her samarbejder vi ofte med VUC Roskilde. Undervisningen kan også indeholde kreative fag, madlavning og fysiske aktiviteter og omhandle, hvad det vil sige at have et job og blive klar til praktik. Endelig vil du komme til at arbejde med dine kompetencer inden for fritidsområdet.
Den individuelle vejledning er med til at sikre, at du trives personligt og i undervisningen. Vejledningen foregår efter behov.
Praktikken udvikler og afprøver dine erhvervsmuligheder. Vi besøger forskellige praktikpladser og finder sammen det bedste sted til dig. Under forløbet besøger skolens vejleder dig, og forløbet slutter med en skriftlig evaluering fra praktikstedet.
Dyrk venskaber, fritid og fremtid
Du vil møde mange andre unge, og venskaber vil opstå. Vi opfordrer derfor alle vores elever til at mødes i fritiden for at skabe gode venskaber, der kan fortsætte efter STU og videre ind i voksenlivet.
Det er vigtigt at bevæge sig, og vi vil gerne understøtte en aktiv og sund livsstil. Derfor laver vi mange fysiske aktiviteter bl.a. på vores udendørs områder samt benytter vi os af fitnesscentre i Roskilde.